Chirurgie dentara

Chirurgia dento-alveolară practicată în cabinetul nostru vizează:

  • Rezecție apicală: îndepărtarea vârfului rădăcinii unui dinte. Cauzele care duc la această manoperă sunt multiple, cum ar fi caria dentară complicată cu abcese repetate și de anumite dimensiuni (puroi la vârful rădăcinii). Această procedură se execută sub anestezie locală și este lipsită de durere.
  • Tratamente implantare: odată pierduți dinții naturali definitivi, aceștia trebuie înlocuiți cu proteze dentare. Este recomandabil a fi reconstituită arcada dentară fie prin lucrări protetice clasice (cu șlefuirea dinților vecini), fie prin efectuarea unor implante, caz în care dinții vecini rămân neafectați.
  • Tratamentul parodontopatiei: îndepărtarea chirurgicală a pungilor de puroi care se formează la coletul dinților. De obicei acestea apar datorită igienei necorespunzătoare, depunerilor de placă dentară și tartru, și datorită persistenței inflamației gingivale.
  • Extracții și odontectomii: îndepărtarea dinților din alveolele dentare. Când dinții au ajuns așa de afectați că nu mai pot fi recuperați, se pretează extracția acestora. Cu toții știm că măselele de minte produc de cele mai multe ori discomfort și dizarmonie dentară deoarece nu au loc să erupă pe arcada dentară. În foarte multe cazuri, se recomandă extracția acestora. Noi vă stăm la dispoziție și pentru această manoperă.